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AN ACT relating to legislative ethics.

Be it enacted by the General Assembly of the Commonwealth of Kentucky:

Section 1.   KRS 6.767 is amended to read as follows:

(1)
A member of the General Assembly, candidate for the General Assembly, or his campaign committee shall not accept a campaign contribution from a legislative agent. Violation of this subsection[provision] is ethical misconduct.

(2)
A member of the General Assembly shall not solicit or accept a contribution for any political party, or any committee or fund formed in support of or controlled by a political party, from a legislative agent during a session of the Kentucky General Assembly. Violation of this subsection is ethical misconduct.

(3)
It shall be a complete defense to an alleged violation of subsection (1) or (2) of this section if the legislator or candidate receives a campaign contribution from a legislative agent, which fact is unknown to the legislator or candidate at the time of receipt, if the legislator or candidate either returns the contribution within fourteen (14) days of receipt and within fourteen (14) additional days makes that fact, together with the name of the contributor, amount of the contribution, and the date of return or payment known, in writing to the commission. It shall also be a defense if a legislator or candidate receives a campaign contribution from a legislative agent whose name does not yet appear on the list of legislative agents furnished to the Legislative Research Commission if the legislator or candidate returns the campaign contribution within fourteen (14) days of the Legislative Research Commission's receipt of the list bearing the name of the legislative agent and makes the written disclosure to the commission required in this subsection. The fourteen (14) day time periods shall be tolled upon the filing with the commission of a request for an advisory opinion regarding the campaign contribution. Upon the issuance of the opinion or decision not to render an opinion, the fourteen (14) day period shall resume.
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